Predozirali se tabletama? U Remetincu preminuo zatvorenik, a drugi je pao u komu

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U zatvoru u Remetincu, proteklog je vikenda preminuo 36-godišnji zatvorenik Dalibor M. (36), a još jedan je pao u komu, no na sreću, se probudio iz nje. Kako doznaje Jutarnji, kod oba zatvorenika je navodno zabilježena zlouporaba heptanona, a o svemu se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa.

“Istinita je informacija da je u zatvoru u Zagrebu preminuo zatvorenik. Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju, stoga do zaprimanja službenih nalaza ne možemo dalje komentirati navedeni slučaj”, naveli su u odgovoru.

Dodali su i da je zatvorski sustav poduzeo sve potrebne radnje.

Prema neslužbenim informacijama, incident se dogodio u jednoj ćeliji gdje boravi više zatvorenika. Prošle nedjelje, nešto prije podneva, zatvorenici su čuli viku i svađu, te i zapomaganje, a ubrzo je u ćeliju stigla zatvorska liječnica.


Nakon konstatacije liječnice da je zatvorenik preminuo, obavljen je očevid kriminalističke policije PU zagrebačka, a što je točno utvrđeno nije poznato. Također se ne zna kako su zatvorenici došli do velike količine tableta kojima su se predozirali.

Preminuli zatvorenik u Remetincu je služio manju kaznu za imovinske delikte. Rođen je u Srbiji, a u Zagrebu je imao prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Komentari