PREDOMISLILI SE? Trojac usred noći pljačkao bankomat na Vrbanima, donijeli i plinske boce pa odustali. Jedan nije uspio pobjeći

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška krađa provaljivanjem” u pokušaju.

Kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je kako su, u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 3.35 sati, u Zagrebu u Ulici Josipa Hatzea, osumnjičeni i još dvojica za sada nepoznatih počinitelja, došli zajedno do samostojećeg bankomata s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.

Zamo su sprejem pošpricali video nadzornu kameru bankomata. Potom su pomoću prikladnog alata demontirali metalna vratašca gdje se izbacuje novac, nakon čega su u neposrednu blizinu bankomata postavili dvije plinske boce ispunjene točno neutvrđenom smjesom na koje su montirali plastična prozirna crijeva te su uz boce razvukli električni kabel dužine 34 metra. Međutim, odustali su od daljnje namjere te se dali u bijeg bez da su išta otuđili, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu.


Komentari