Poznati detalji o muškarcu iz Gajnica koji je pokušao iznuditi Markotić:’ Ako mi ne uplatiš 100.000 eura ili me prijaviš policiji, vidjet ćeš svoje’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Boris Š. (36) narednih mjesec dana provest će u remetinečkom istražnom zatvoru zbog pokušaja iznude Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Od nje je u nekoliko e-mailova tražio da mu isplati čak 100.000 eura u kriptovaluti, točnije bitcoinu, i pritom joj je davao detaljne smjernice kako postupati i prebaciti novac.

Markotić je prijetnje primala šest dana kad se odlučila obratiti policiji.

Muškarac je najprije izrazio nezadovoljstvo njenim radom, a nakon toga tražio poveću svotu, piše Jutarnji.

– Ako mi ne uplatiš 100.000 eura do tog datuma ili me prijaviš policiji, vidjet ćeš svoje – samo je dio poruke koju je 36-godišnji muškarac poslao. Bio je to okidač da se Alemka Markotić za pomoć obrati policiji koja ga je unatoč promijenjenoj adresi stanovanja uspjela pronaći.


Tužiteljstvo je Borisa Š. ispitalo te predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu da mu odredi jednomjesečni pritvor s obzirom da ima dvojno državljanstvo pa postoji rizik od bijega, ali i kako (ne)djelo ne bi ponovio.

Muškarac koji je prijetio Markotić, doznaje Jutarnji, posrnuli je zagrebački poduzetnik s Gajnicam za kojega susjedi imaju samo riječi hhvale, osim što su navodili kako su ga tražili ili posjećivali sumnjivi ljudi.

Nagađa se kako je upravo zbog nastalih dugova, na ovaj način pokušao riješiti svoj problem.

Komentari