Pozadina vatrenog obračuna na Ferenščici: Pucalo se iz kalašnjikova, a doznaje se i tko su akteri

Foto: Zagreb.info

Procurili su novi detalji pucnjave u Lovinčićevoj ulici.

Kako piše Jutarnji, obračun je bio između otprije sukobljenih romskih klanova. Pucnjava se dogodila oko 300-injak metara zračne linije od Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Teško su ozlijeđeni 31-godišnji E.H. i njegova partnerica A.M.B. Izvan su životne opasnosti.

Ono što je dosad poznato je da je 31-godišnji E. H. s partnericom bio u terencu BMW X5 oko 4 sata, i to na parkiralištu u popriličnom mraku, gdje je slab promet.


U jednom trenutku u njih se iznenada zabio BMW talijanskih oznaka došavši iz suprotnog smjera. Strana jurilica ih je očito pratila, a nakon sudara iz nje je izašao, neslužbeno doznaje Jutarnji, F. Č., stari policijski znanac koji je na tjeralici jedne susjedne zemlje.

F. Č. se prvo počeo fizički obračunati s E. H., nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, ostavivši auto na mjestu nesreće. Potom se ulicom vrlo brzo provezao drugi automobil s četvoricom muškaraca kroz čija su prozorska stakla izvirivali kalašnjikov i još jedno oružje.

Pucalo se najvjerojatnije iz kalašnjikova

Pucao je na sve strane dok je E. H. bio kraj auta, a njegova djevojka u vozilu. Je li među njima bio i vozač talijanskog BMW-a koji se vratio s pojačanjem ili je pak vozač talijanskog auta poslao osvetnike u pohod, nije poznato.

Jedan od četvorice pristiglih muškaraca ispalio je više hitaca, najvjerojatnije iz kalašnjikova.

Žena je, kako doznaju, zadobila prostrjelne rane ruke, noge, trbuha i buta te je na jedinici intenzivnog liječenja.

“Zvuk koji se prvotno čuo zvučao je kao potres, kao da lim udara o lim od trešnje. Samo što se ništa nije treslo, nego se na kraju ispostavilo da su se sudarila dva automobila netom prije nego što je izbila pucnjava. Ta ulica noću nije prometna, na tom parkiralištu uz postrojenja u mraku se radi svašta, bude tu mladih parova, dilera, svega i svačega. A policija kad tu prođe, kao da ne želi vidjeti ništa pa onda i dolazi do ovakvih stvari”, rekao je jedan od svjedoka.

“Tom ulicom se noću inače često vozikaju skupocjeni auti, maltene se utrkuju“, zaključio je drugi svjedok.

Te obitelji su već imale nekoliko sukoba po gradu, a među istaknutijima, koji su dospjeli u javnost, bili su pucnjava na zagrebačkoj Ferenščici te na Krugama u neposrednoj blizini policijske postaje, kada je G.H. pucao na G. H., brata sada ranjenog 31-godišnjeg E. H. I upravo zbog tog sukoba na Krugama, policija je pokucala na vrata i G. H., a kako ga nisu našli doma, sam se javio u policiju negiravši povezanost s obračunom.

Komentari