Posljednje zbogom: Na zagrebačkom Mirogoju obitelj i prijatelji oprostili se od prvog čovjeka Podravke

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Posljednje zbogom prvom čovjeku Podravke, Marinu Pucaru, odali su njegova obitelj, rodbina i prijatelji na zagrebačkom Mirogoju.

Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca umro je u 51. godini od teške bolesti u koprivničkoj bolnici.

Pucar je rođen 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore. Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja.


Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tad je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017.

S bivšom suprugom Tihanom dobio je dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i drugu suprugu Renatu.

Komentari