Policija pronašla oružje i streljivo u kući napadača s Markovog trga! Stric: ‘Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata?’

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon krvave drame na Markovom trgu i ranjavanja policajca koji je zasad stabilno, uhićen je i otac mladića koji je pucao u policajca i potom sam sebi presudio.

U kući u mjestu Kletište pronašli su dva snajpera te komade raznih streljiva. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.

“Jučer, 12. listopada, po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljene su pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, priopćila je PU Sisačko-moslavačka.

Oglasio se i Danijelov stric.


“Zvao sam bratovu ženu, dakle Danijelovu mamu, još sinoć nakon svega, pa onda i rano jutros. Pitam ju gdje mi je brat. Rekla mi je da je otišao u grad i da ne zna kada će se vratiti. Brinem se jer svi smo u šoku i velikoj traumi od koje ćemo se još dugo oporavljati. Mali Danijel se nije još ni ohladio niti je dostojno pokopan i ispraćen, a obitelj nema predaha da dođe k sebi. Jasno mi je da onakvo kazneno djelo za sobom povlači i pretres kuće, ali s obzirom na tragediju mislim da se par dana moglo pričekati. Naprosto mi je to sve nepojmljivo”, rekao je Mato Bezuk za Jutarnji.

Dodao je kako nije znao za oružje.

“Za oružje u toj kući nisam znao. Niti me je bilo briga što brat čuva i gdje. Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata? Za ovu domovinu se itekako krvarilo i nisu svi branitelji dobili ono što su zaslužili”, rekao je.

Komentari