Policija objavila nove detalje: Jučerašnja je nesreća u Španskom tragedija, ali i veliko upozorenje svim pješacima!

Ilustracija, Foto: PU Zagrebačka

U subotu, 3. listopada oko 19.45 sati, na raskrižju Ulice Antuna Šoljana i Ulice Nikole Vitova Gučetića nastao je nerado viđen prizor. Policija i Hitna pomoć dojurili su s upaljenim rotornim svijetlima i okupirali raskrižje, a svima je bilo jasno da se radi o nesreći s nesretnim ishodom.

Srećom, nitko nije smrtno stradao no, prema novim podacima o nesreći koje je danas objavila policija jedna je maloljetna osoba teško ozlijeđena dok je druga prošla s lakšim tjelesnim ozljedama. Prema neslužbenim informacijama očevidaca s mjesta nesreće radilo se o dvije djevjčice.

U policijskom izvješću stoji da je 39-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom i u raskrižje ušla za vrijeme dok je na semaforu  za njezin smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo. Tom je prilikom naletjela na dvije maloljetne osobe koje su prelazile Ulici Antuna Šoljana u smjeru jugu po obilježenom pješačkom prijelazi za vrijeme dok im je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo.

Ovo je samo jedna u nizu zagrebačkih nesreća koju su skrivili pješaci. Možda je zaista vrijeme da se ugledamo na druge europske gradove u kojima je takvo ponašanje skoro pa nezamislivo, i pješaci uredno čekaju svoj red u prometu bez obzira ima li automobila u blizini ili ne. Na tome bi se trebalo posebno inzistirati kada su u pitanju najmlađi.


Komentari