POLICIJA OBJAVILA DETALJE STRAHOTE: BMW se zapalio nakon što se zabio u rubnjak, uletio u zgradu HAC-a i usmrtio djelatnika

Photo: JVP Velika Gorica

U subotu, 23. siječnja, ranpo ujutro oko 5.30 sati na području Mraclina, 20- godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a potom se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin, piše u službenom izvješću PU zagrebačke.

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletilo na 53-zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen. Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.

Teško ozlijeđeni 20-godišnjak koji je u subotu skrivio prometnu nesreću na naplatnoj postaji Mraclin dobro se oporavlja nakon operacije prijeloma donjih ekstremiteta, potvrdio je za Dnevnik dr. Mislav Rakić, voditelj kirurškog odjela KB-a Dubrava. U nesreći je poginuo 53-godišnji djelatnik HAC-a nakon što se mladić automobilom zabio u objekt pored naplatnih kućica. Probio je dva zida i zaustavio se tek kod trećeg.

Prometni stručnjak Rajko Horvat je za Dnevnik objasnio i zašto je ova nesreća atipična: ”Ovo je atipična situacija s tipičnim uzrokom – brzina, s tipičnom posljedicom. Da je vozač bio svjestan, on bi imao reakciju i bilo bi znakova kočenja. Kada bi njegova reakcija bila dobra, uzrok bi možda bio drukčiji. Iako je kolnik sklizak, zaustavni put bi bio značajno kraći. Iako ne treba spekulirati o brzini do kraja istrage, vjerojatno je ona bila viša od 100 km/h, na što upućuju i dokazi”, govori.


Komentari