Policajac je suprugu pa sebe ubio ispred četvero malodobne djece. Policija ih je zatekla kako jecaju pored beživotnog tijela

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Stanari Orešja iznad zagrebačkih Gajnica još uvijek su prestavljeni nakon jučerašnje tragedije kada je policajac (43) službenim oružjem ubio suprugu (37) pa sebe. Pucnjevi su odjeknuli inače mirnom zgradom, a ono što je policiju dočekalo u stanu još dugo će pamtiti.

Pored beživotnog tijela žene i teško ranjenog joj supruga sjedilo je četvero malodobne djece koja su jedva hvatala dah grcajući u suzama. Muškarac je nedugo nakon dolaska hitne pomoći preminuo, a očevidom se ustanovilo da je pištoljem koji je, s obzirom na to da je bio policajac, posjedovao legalno, s nekoliko hitaca u tijelo i glavu najprije presudio 37-godišnjoj supruzi, a onda i sebi metkom u glavu, piše Večernji.

Susjedi su toga dana iz stana šesteročlane obitelji čuli psvoke i svađu, ali ne i prijetnje zbog kojih bi pozvali policiju ili pokucali na vrata.

“Bilo mi je pomalo neobično da ta svađa toliko traje jer prije toga nikad nisam primijetila da su u napetim odnosima. Imali su četvero mlađe djece s kojima su stalno išli u šetnje, razvozili u školu i slično. Baš smo ih dan prije vidjeli u prolazu, gurali su dječja kolica i pozdravili smo se. Naravno, nikad ne znaš što se događa u nečija četiri zida, ali stvarno nam nije ni na kraj pameti bilo da među njima nešto ne štima. Mogu čak reći da sam se osjećala i sigurnije jer sam znala da mi u zgradi stanuje policajac”, kazala je za Večernji jedna od poznanica sada pokojnog bračnog para.


Potvrđuje i kako je očevid u stanu potrajao gotovo do jutra, kada su, otprilike oko 4.30 sati, beživotna tijela mrtvih supružnika prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na obdukciju. Koji je bio motiv koji je inače staloženog i mirnog policajca nagnao da vlastito četvero djece učini siročićima, policija će pokušati razjasniti idućih dana ili tjedana. U tome će im možda pomoći i upravo ta djeca s obzirom na to da su bili svjedoci tog užasa. Naravno, u cijeli će proces biti uključen i cijeli niz stručnjaka kojima će ponajprije zadatak biti da im pomognu u tome da, koliko je to uopće moguće, prebrode tu traumu.

 

Komentari