Poginuo je mladi zagrebački umjetnik. Prijatelji prikupljaju novac za ispraćaj, jer mladić nema obitelj

foto:Facebook

Na Facebooku je jučer pokrenuta grupa u kojoj prijatelji umjetnika Romana Wagnera pokušavaju prikupiti sredstva za njegov pokop. Kako je objavljeno na stranici „Roman Wagner – ispraćaj“, Roman je još 11. srpnja poginuo u automobilskoj nesreći. S obzirom na to da u Hrvatskoj nema živih članova obitelji, njegovo tijelo je prema službenoj proceduri prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati. Tamo se još uvijek nalazi, iako je od nesreće prošlo više od dva mjeseca.

„Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio“, pišu organizatori akcije, koji su dobili dopuštenje da preuzmu Wagnerovo tijelo i organiziraju ispraćaj.

PRIKUPLJENO JE POLA SVOTE

Kako im je za troškove sprovoda potrebno oko deset tisuća kuna, organizirali su akciju kojom žele prikupiti ta sredstva. „Ovim putem molimo svakoga tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, uplatom na račun koji smo otvorili upravo za tu priliku“, stoji u objavi, u kojoj organizatori jamče da će sve donacije i prihod biti transparentno objavljivani.


Akcija je pokrenuta jučer navečer, a već jutros organizatori su objavili da je prikupljena gotovo polovica potrebne svote. Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu. Bavio se režijom, montažom i glumom, primarno glasovnom. Bio je sin poznate hrvatske redateljice crtića i glasovne glumice Ivane Vlkov Wagner, te montažera HRT-a Zoltana Wagnera. Davao je glas za mnoge likove popularnih crtića, kao redatelj je surađivao u emisiji HRT-a Navrh jezika, a kao montažer u izradi uspješnih animiranih filmova poput Inspektor Martin i banda puževa te serija.

Kako su za Telegram.hr rekli njegovi prijatelji, Roman je primarno bio montažer, no u slobodno vrijeme bavio se i fotografijom, te stvaranjem elektronske glazbe i freestyle rapom. Nadaju da će nakon sprovoda uspjeti organizirati izložbu njegovih djela i slušaonicu glazbe koju je snimio. Ako prikupe više od potrebne svote, novac će donirati azilu Dumovec, uvjereni da bi Roman, veliki ljubitelj pasa, to želio.

Podaci računa na koje se može uplatiti pomoć za ispraćaj Romana Wagnera:

Maja Savić
RBA
IBAN: HR1324840083236669343
BIC: RZBHHR2X
Zagreb

Komentari