POČINIO ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI ZBOG KAMATARENJA? Kazneno djelo u zamjenu za jednu mjesečnu ratu kamata

Zagreb.info

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji  s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 51-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

Sumnja se da je 52-godišnjak, znajući da je 51-godišnjak zaposlenik Policijske uprave zagrebačke i da ima pristup podacima građana, te da je u teškoj materijalnoj situaciji, odnosno financijskom dugovanju, potaknuo ga je da mu u zamjenu za neplaćanje jedne mjesečne rate kamata, pribavi presliku kartona osobne iskaznice jedne točno određene građanke Zagreba, zbog čega je 51-godišnjak 28. rujna 2018. godine, iz kartoteke neovlašteno uzeo karton osobne iskaznice, fotokopirao i presliku predao 52-godišnjaku.

Poradi utvrđenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te poticanja na to kazneno djelo, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok je neovlašteni državni službenik Policijske uprave zagrebačke Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke privremeno udaljen iz službe do okončanja postupaka.


Komentari