Po Zagrebu krali bicikle i napravili štetu veću od 40.000 kuna! Policija im je stala na kraj

Nedavno smo pisali o tome kako je krađa bicikala u Zagrebu, prema podacima policije, porasla za čak 121,6 posto u odnosu na prošlu godinu. Iako glavni grad pruža ogroman potencijal da postane “grad bicikala”, nažalost postao je plodno tlo za biciklistički kriminal.

Krađe u bicikala u Zagrebu postale su toliko uobičajene, da veliki broj ljudi više i ne prijavljuje krađu policiji, a često iz razloga jer su i oni prijavljeni vrlo rijetko pronađeni. Očigledno jest da je navedena problematika sveprisutna, te se krađa bicikala percipira kao gotova stvar.

Zanimljivo, u brojnim europskim zemljama vlada princip parkiranja i (ne)vezivanja bicikala jer se ne kradu, što je u Zagrebu potpuno nezamislivo.

S obzirom na enorman broj ukradenih bicikala, zagrebačka policija je čini se pronašla barem dio krivaca. Dvojica 21-godišnjaka osumnjičena su da su od veljače 2018. do sredine listopada ukrali 29 bicikala vrijednih preko 40 tisuća kuna.


Osumnjičeni su navodno krali neovisno o dobu dana na raznim lokacijama u Zagrebu, a iz policija tvrde da se za još jednom osobom traga.  Na zatvorenim ili otvorenim prostorima, lopovi su prilazili parkiranim biciklima i po potrebi rezali sigurnosne sajle, nakon čega bi se odvezli na ukradenom biciklu.

Ukupna šteta procjenjuje se na čak oko 41 tisuću kuna.

Dvojica 21-godišnjaka krala su bicikle neovisno o dobu dana na raznim lokacijama u Zagrebu s još jednom osobom za kojom se traga, utvrdila je policija.

Komentari