PAO JE DILER IZ BISTRE! Osim heroina, hašiša i amfetamina policija pronašla pušku i streljivo!

Photo: PUZ

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim dilerom. Sumnjaju da je sadio marihuanu, sušio i usitnjavao te preprodavao. Nabavljao je i hašiš, heroin i amfetamin.

“Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, u kući u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici, sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i usitnjavao, a također je na za sada neutvrđen način, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine smole hašiša, heroina i amfetamina koje je potom skrivao u kući. Nadalje, heroin i amfetamin je miješao s punilima radi dobivanja na masi, nakon čega je tako pripremljene droge vagao, prepakiravao i preprodavao.

Policijski su službenici obavljenom pretragom kuće u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici, pronašli ukupno četiri stabljike marihuane visine od 70 do 160 cm, osam komada grana stabljike marihuane dužine od 33 do do 53 cm, oko 58 grama marihuane pakirane u tri omota, oko 1,4 grama smole hašiša pakirano u jednom omotu, 0,5 grama heroina pakirano u tri omota, oko 4,6 grama amfetamina pakirano u jedan omot, 21,2 grama punila pakirano u tri omota, električni aparat za vakumiranje i snop plastičnih vrećica za vakumiranje, tri digitalne vage za precizno mjerenje mase te jednu pušku s glatkom cijevi, četiri komada lovačkog streljiva kalibra 12 i četiri komada puščanog streljiva kalibra 7,62×39 mm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok će zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 11 stavka 4 i članka 30 stavka 3 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana optužni prijedlog biti podnijet Općinskom sudu u Novom Zagrebu”, izvijestila je zagrebačka policija.


Foto: PUZ

Komentari