‘Pale su mi naočale i nisam ih vidio’ Bizarna obrana pijanog vozača koji je naletio na blizance u Španskom

Ilustracija: Dalibor Urukalovic/24sata

Stravična nesreća u subotu 13. ožujka u večernjim satima, šokirala je Zagrepčane.

Podsjetimo, pijani vozač (37) je naletio na ženu koja je s dvojicom sinova (blizancima) prelazila pješački prijelaz u Šoljanovoj ulici. S mjesta nesreće 38-godišnjak je pobjegao te se vratio nakon pola sata, tvrde očevici. U krvi je imao 2.06 promila alkohola.

Dok sam vozio, nešto me zasvrbilo. Kada sam se išao počešati, pale su mi naočale, a dok sam stavljao naočale, naletio sam na njih. Odvezao sam se kući te u podrumu popio još dvije čašice žestice. Tada sam se pribrao i shvatio što sam napravio te sam se vratio na mjesto nesreće. “, pravdao se 37-godišnji G.H policiji, doznaje Jutarnji.

Jedan od 11-godišnjih blizanaca je u stanju opasnom po život, otkrili su liječnici iz  Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.


Teško ozlijeđenom blizancu liječnici su ugradili senzor za praćenje moždanog tlaka te očistili krvarenje  nastalo u mozgu uslijed udarca. Dječak se nalazi na jedinici intenzivnog liječenja, te je priključen na respirator. Zbog teških ozljeda je sediran lijekovima. Iako je još uvijek u životnoj opasnosti, dječak je danas stabilno, a liječnici se nadaju da će se 11-godišnjak oporaviti bez komplikacija.

Drugi blizanac ima blaže ozljede glave i u dobrom je kliničkom stanju. Trenutno se nalazi na redovnom odjelu Klaićeve.

Potreseni roditelji kažu kako se samo nadaju da će dječaci biti dobro, a s obzirom da je jedan od sinova teško ozlijeđen, ne kriju da se nadaju čudu.

 

Komentari