PALA PRLJAVA INSPEKTORICA! Obilazila zagrebačke lokale pa ubirala poprilične ‘napojnice’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebački policajci su u koordinaciji s USKOK-om proveli kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom i 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela “Zlouporaba položaja i ovlasti”.

Proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili da je osumnjičena od 26. studenoga 2020. do 19. veljače 2021. godine kao ovlaštena službena osoba tijela državne uprave iskoristila svoj položaj, utjecaj i ovlasti radnog mjesta.

Ona je, naime, u više navrata zlorabila svoje ovlasti i to tako da je opraštala razne prekršaje, podnosila lažna pismena rješenja i na taj način oštetila proračun Republike Hrvatske te drugim osobama i sebi pribavljala protupravnu imovinsku korist, odnosno pošteno omastila brk u cijeloj situaciji.

Sumnja se da nije obavila inspekcijski nadzor, iako je navela suprotno i to još pokušala potkrijepiti zapisnikom u kojem je lažno predstavljala posao koji je trebala obaviti obavljenim, dok je realna situacija bila u potpunosti suprotna.


U tko zna koliko navrata, nije poduzela baš ništa u ugostiteljskim objektima koji su činili prekršaje, a pošteno je i naplaćivala svoje nedjelovanje. U jednom slučaju je angažirala i drugoosumnjičenu osobu, gore spomenutog muškarca, kako bi trgovačkom društvu iz Zagreba napravila papire za odobrenje i registraciju proizvoda za prodaju na području cijele Hrvatske.

Na taj način su vlasnika trgovačkog društva dobro preveslali. Doveli su ga u zabludu oko službene dokumentacije, koju je izradila 56-godišnja inspektorica umjesto da je to učinio 38-godišnji muškarac, također osumnjičen, čiji je to posao.

U konačnici, namaknuli su si dogovorene novce koje su kasnije međusobno podijelili. Kad je zagrebačka policija dovršila kriminalističko istraživanje, osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena USKOK-u.

Komentari