Pacijentice uglednog psihijatra: ‘Tražio je da se skinem. Pitao me može li probati koliko sam vlažna’

foto:pixabay

Večeras, u prvoj emisiji nove sezone, istraživačka emisija Provjereno donosi šokantnu ispovijest bivših pacijentica varaždinskog psihijatra koji, unatoč prijavama komori, još uvijek ima dozvolu za rad, javlja Dnevnik.hr.

Nakon što bi pridobio njihovo povjerenje, u sobi pod ključem započinjao bi sa sljedećim terapeutskim metodama – tražio ih da se skinu, dirao ih ili tražio da one diraju njega. Pozivao se na Freuda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za liječenje. Došle su kod njega po pomoć, a on ih je seksualno napastvovao – ovako bivše pacijentice, od kojih jedna tada maloljetna, opisuju traumu koju su doživjele tijekom terapije kod uglednog varaždinskog psihijatra. On, unatoč prijavama Komori, još uvijek ima dozvolu za rad. Priču u večerašnjoj emisiji Provjereno donosi reporterka Ana Malbaša.

Nakon koje godine počeo mi je govoriti svakakve stvari. Jedne se dobro sjećam jer je rekao ‘da se sigurno ševim na svakom uglu’. Da bi to eskaliralo koja dva dolaska kasnije, kad me pitao da li može probati koliko sam vlažna”, ispričala je jedna od bivših pacijentica za Provjereno.

“To je djevojka koja je došla k njemu radi duboke, snažne anksioznosti… Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku dirati grudi i to je trajalo nekakvih pet, šest mjeseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos, dirao je po vagini”, ispričao je Nebojša Buđanovac za Provjereno, psihoterapeut i socijalni pedagog kod kojeg je djevojka naknadno potražila pomoć.


Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Komentari