Pa kako mu je samo palo napamet?! Izmislio da će se građani morati prisilno cijepiti i to širio po društvenim mrežama

Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Građanin je izmislio da se svi stanovnici potresom pogođenih područja prisilno moraju cijepiti te to plasirao na društvene mreže. Za takvo ponašanje sada mu je stigla i kazna, izvijestila je policija.

“Dana 3. siječnja 2021. godine, 47-godišnji muškarac s područja Svetog Đurđa, snimio je svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa.

Navedeni je tako snimljenu izjavu širio putem više društvenih mreža te time remetio mir i spokojstvo građana koji su pregledali snimku.

Na jednoj od spomenutih mrežnih usluga, snimku je pregledalo preko 47.000 građana koji su povjerovali u istinitost snimke, iznoseći negativne komentare na takvo cijepljenje, dok je na drugoj društvenoj mreži snimka blokirana zbog neistinitog sadržaja.


Protiv 47-godišnjaka je prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda, podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Komentari