Ovi klinci možda su ukrali i vaš bicikl: Policija je konačno privela mladiće koji su mjesecima harali Novim Zagrebom!

Foto: Ilustracija, Profimedia

Gotovo svakodnevno nekom nesretnom Zagrepčaninu kradljivci otuđe omiljeno vozilo na dva kotača. Krađe bicikala u metropoli postale su nepodnošljive, a građani su u strahu od ostavljanja čak i zaključanog bicikla.

Kradljivci su postali sve napredniji u svojim tehnikama, pa će i najskuplji i najtvrđi lokot bez problema oboriti u nekoliko trenutaka koristeći se tekućim dušikom ili nekom drugom tehnikom. Stoga je sretna vijest danas došla od zagrebačke policije koja je privela dvojicu mladića nakon haračenja gradom u kojemu su vlasnicima otuđili čak 18 bicikala.

19-godišnjak i 21-godišnjak ‘operirali’ su od siječnja do rujna 2020. godine, na način da bi prikladnim alatom prerezali sajlu, neovisno o dobu dana, a nakon čega bi se odvezli na njima i potom ih prodavali. Bicikli su bili uredno osigurani zaštitnom sajlom na raznim lokacijama u Novom Zagrebu, u većini slučaja ispred trgovačkog centra na Aveniji Dubrovnik.

Nadalje, sumnja se da su, osim toga, 17. kolovoza u poslijepodnevnim satima došli u trgovački centar u ulici Vice Vukova gdje su zajedno ušli u trgovinu te iskoristili zauzetost zaposlenika i s izložbenih polica otuđili više odjevnih predmeta.


Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 44.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari