Otkriveni sudionici krvavog okršaja u Dalmatinskoj: Sin političara Ivana Gabelice pokušao ubiti poznanika zbog duga

U subotu se u centru Zagreba, u Dalmatinskoj ulici, odvio krvavi obračun dvojice muškaraca, u kojem je jedan drugoga napao nožem, a ranjeni je muškarac teško ozlijeđen čekao hitu pomoć u svom automobilu.

Sada se otkrilo tko je bio napadač. Kako piše 24sata, radilo se o Hrvatinu Gabelici (49), sinu poznatog političara Ivana Gabelice koji je 1992. godine osnovao HČSP. Gabelica je završio u istražnom zatvoru koji mu je odredio sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti kazneno djelo.

Gabelicu sumnjiče da je s više uboda nožem u subotu u 21.30 sati u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu pokušao ubiti Milivoja M. (49). Ranjenika su prevezli u KB Merkur, gdje su ga operirali i spasili mu život. U napadu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Inače, Gabelica je radio kao profesor likovnog u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu. Kako neslužbeno doznaje spomenuti medij, Gabelica i njegova žrtva poznaju se godinama. Gabelica, koji je prekršajno kažnjen zbog kaznenog djela zlouporabe droge, navodno se bavio preprodajom heptanona.


Marinko M., koji je završio kao Gaelicina žrtva, dugovao mu je, navodno, izvjesni iznos, što Gabelici nije odgovaralo pa mu je slao uvredljive poruke. Kako su se dugo poznavali, Marinko M. odlučio je, neslužbeno doznajemo, pokušati izgladiti situaciju i u subotu je došao do Gabelice, no situacija je izmakla kontroli.

“Sjedili smo u kafiću. Dotrčao nam je čovjek i pitao koji je broj Hitne. Rekao je da je njegov bratić izboden nožem”, komentirao je za 24 sata čitatelj, koji se u subotu oko 21.30 sati zatekao u kafiću u Dalmatinskoj ulici. isti je čitatelj dodao kako je ranjeni je imao ručnik ispod rebra s lijeve strane te je sjedio je u autu i mazio psa.

“Djelovao je mirno i prisebno, prisebnije nego muškarac koji nas je tražio broj Hitne. Nakon ranjavanja nazvao je bratića i rekao: ‘Dođi hitno po mene, moram u bolnicu’. Nesretni čovjek od šoka se ni broja nije mogao sjetiti”, ispričao je taj čitatelj za 24sata.

KRVAVA NOĆ U CENTRU ZAGREBA! Nakon svađe muškarac pokušao ubiti 41-godišnjaka!

Komentari