OTKRIVENI ŠOKANTNI DETALJI Uhićen kamatar koji je 12 godina zlostavljao obitelj i od njih iznudio 200.000 eura

Pixabay

Kamatar iz Zagreba koji je zajedno sa svojim pomagačem 12 godina iznuđivao jedan bračni par je uhićen. Index prenosi da su im potvrdili iz zagrebačke policije da se 51-godišnji osumnjičenik jučer pojavio u prostorijama policije u Heinzelovoj. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 51-godišnjak od 2006. godine primjenom sile i prijetnjama prema 62-godišnjaku, 49-godišnjakinji i njihovoj djeci, na osnovu nepostojećeg duga, ukupno pribavio više od 200.000 eura u više navrata. Pomagao mu je 67-godišnjak.

Naime, osumnjičeni 51-godišnjak je sustavno, kroz 12 godina, primjenjujući fizičko nasilje i metode psiholoških pritisaka, a ujedno i prijeteći ubojstvom te ozljeđivanjem djece oštećenog bračnog para, maltretirao ih i često prisiljavao oštećenog da dolazi u njegov stan u Zagrebu gdje mu je također prijetio vatrenim i hladnim oružjem. Sve navedeno osumnjičeni je činio ciljano kako bi oštećenog prisilio da mu mjesečno predaje novac, što je on i činio.

Također, prijetnjama da će nauditi djeci oštećenog koji su boravili izvan Hrvatske, šaljući slike iz mjesta njihovog boravka uz prijeteće poruke, prisilio je oštećenog da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 eura, a potom oštećenog tužio zbog neisplate duga.

Svaki put prije održavanja sudskog ročišta nalagao je oštećenom da se ne smije pojaviti na sudu, prisjetivši da će nauditi njegovoj djeci, sa svrhom da oštećeni ne bi utjecao na spor.


Komentari