Otkriveni detalji uhićenja u Areni! Čovjek kojeg su nosili specijalci imao je pištolj a prijavljivan je zbog pokušaja ubojstva

Čitatelj

U četvrtak je kupce u zagrebačkom Arena centru šokirao prizor filmskog uhićenja, u kojem je policija bacila čovjeka na pod, vezala ga te doslovno iznijela iz centra. Sama se policija još uvijek nije oglasila o događaju, no Jutarnji je list uspio otkriti identitet uhićenog muškarca.

Radi se o mladiću koji je uhićen zbog kaznenog djela iznude, a intervencija specijalaca zatražena je jer je muškarac u trenutku uhićenja kod sebe imao pištolj s metkom u cijevi, spreman za upotrebu, te da ga je policija već ranije prijavljivala zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem.

Uhićenje u Areni nije bio ni slučajno niti izolirani slučaj. Radilo se, naime, o finalizaciji tajne policijske akcije u kojoj je uhićeno nekoliko osoba iz raznih dijelova Hrvatske. Ukupno su navodno uhićene četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika te jedna na području Osijeka.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni dogodila se nad jednim poduzetnikom koji živi na području Zadra, u blizini njegove obiteljske kuće, i to prije otprilike tjedan dana. Poduzetnik je prijavio da su mu tada doslovce na cesti dok je vozio automobil put prepriječila dva druga automobila stjeravši ga uz rub ceste, piše Jutarnji.


Poduzetnika su natjerali da se zaustavi, te su ga trojica muškarca izvukla iz auta i počela tući te tražiti da im vrati novac. Navodno su tražili 35.000 eura, dug koji je nastao kada je poduzetnik od jednog od njih kupio automobil iz kojeg su ga izvukli marke Audi A8. Razliku od 15.000 eura, prema Jutarnjem, navodni iznuđivači su zaračunali kao kamatu, odnosno “kaznu” jer im nije na vrijeme platio automobil.

(VIDEO) U ARENI NAORUŽANI SPECIJALCI IZNOSILI ZAMASKIRANOG ČOVJEKA! Ušli su s puškama i nisu imali milosti!

Muškarac kojega je u Arena centru uhitila interventna policija i čije se privođenje vidi na snimkama je Leo Zdenjak (30) iz Zagreba, koji je dosad bio prijavljivan uglavnom zbog nekoliko manjih prevara s telefonskim karticama, ali i pokušaja ubojstva pištoljem na Jarunu u rujnu 2016. godine. Zdenjak je tada uhićen jer je pištoljem u bedro ranio B. S., s kojim je tazbinski bio povezan, a na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede jer je sud zaključio da Zdenjaku namjera nije bila ubiti B. S.

Nakon uhićenja Zdenjaka u Areni, uslijedila su i druga uhićenja. Iste večeri u Zagrebu je uhićen Zdenjakov prijatelj Viktor M., a u pretrazi njegova stana policija je također pronašla oružje. Gotovo paralelno s uhićenjima u Zagrebu policija je na području Šibenika uhitila i Milana N. i na području Osijeka Dragu L., te su svi dovedeni u Zagreb na kriminalističko istraživanje, a navodno je u četvrtak prijepodne obavljeno i prepoznavanje. No, s kakvim rezultatima nismo uspjeli doznati, kao niti to kako su se osumnjičenici branili na policiji.

Njihovi odvjetnici nisu bili raspoloženi za davanje ikakvih izjava. Prema nekim najavama, policija će nadležnome Općinskom državnom odvjetništvu zbog iznude prijaviti svu četvoricu te će ih predati pritvorskom nadzorniku, i zbog sumnji da su počinili iznudu, ali i zbog nedozvoljenog držanja vatrenoga oružja. Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu tužiteljstvo će odlučiti hoće li protiv njih zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnoga zatvora i po kojim osnovama, a o čemu će odlučiti Županijski sud, piše Jutarnji list.

Komentari