Otkriveni detalji stravičnog zločina Naci Đure: ‘Pitao me želim li da me muči nožem ili da me ranjava pištoljem’

Izvor: Facebook

Ivan Đurić, javnosti poznatiji kao Đuro Baraba ili Naci Đuro, do proljeća iduće godine će biti iza rešetaka glinske kaznionice, zbog zatočenja svog podstanara na Savici kao i prijetnji smrću. Pored navedenog, Đurić je podstanara tjerao da napiše oproštajno pismo te mu na prsima nožem urezao riječ “smeće“.

Općinski kazneni sud u Zagrebu, Đurića je osudio na deset mjeseci zatvora i 13 mjeseci na trogodišnjem uvjetu, no splitski Županijski sud donio je strožu odluku osudivši ovog Zagrepčanina na 19 mjeseci bezuvjetnog zatvora i obavezne tri godine liječenja od ovisnosti o drogama.

“Užasno mi je žao zbog svega, a vrijeme provedeno u pritvoru mi je bilo dovoljno da razmislim što sam napravio. Krivo sam postupio i, da mogu vratiti vrijeme, ne bih to ponovio. Renato se istog dana iselio iz mog stana i više ga nisam ni vidio ni čuo”, prenosi Jutarnji pravdanje Đurića u sudnici.

Ono što je Đurića frustriralo kod podstanara Renata je pas.


“Izmet i mokraća bili su posvuda. Pokušao sam s njim stupiti u kontakt, a kad se vratio u stan, izgubio sam kontrolu. Svašta sam mu rekao, možda i prijetio ubojstvom. Renata sam više puta ogrebao po prsima i prerezao mu majicu, ali se događaja ne sjećam jer sam imao slom živaca. Mobitel sam u ruci držao i govorio mu da ga snimam, ali nisam. Bio sam tri dana u heptanonskoj krizi, bez terapije” objašnjava.

Izvor: Facebook

Bizarnim scenama koje su se dogodile između Đurića i Renata, svjedočio je na sudu Ninoslav M. Kako svjedok tvrdi sve je počelo ispijanjem piva, a kada je došlo do konflikta između dvojca Đurić je uzeo nož i počeo “rezuckati podstanara po glavi i rukama”. Sve je snimio za društvene mreže kako bi pokazao kako to izgleda kada mu netko “digne živac”. Ninoslav je u jednom trenutku otišao, jer je situacija postala nepodnošljiva za gledanje.

Podstanar Renato Š. za Jutarnji je opisao sve detalje noćne more s Đurićem.  Renato je stan unajmio za sebe i labradora, a odnos između njega i Ivana je bio u početku prijateljski, te je Đurić u jednom trenutku pristao i pričuvati psa. Nakon toga, počinje mučenje. Šamaranje, udarci, prijetnje nožem samo su početak.

Pitao me želim li da me muči nožem ili da me ranjava pištoljem. U sobi je pas bio zatvoren, sve je bilo zasrano i usmrđeno. Pribio me na štok, kidao mi odjeću, majicu rasparao nožem. Šutao me i uhvatio za lijevu bradavicu rekavši da će je odsjeći, a onda je kroz smijeh kazao da će me rezbariti. Na prsima mi je nožem napisao “smeće”, ispričao je Renato Š.

Komentari