OSTAVLJAJU UPLAKANE STARCE BEZ IČEGA: Prepušteni predatorima na milost i nemilost, Zagrepčani starije dobi su u stalnoj opasnosti

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX/Ilustracija

Zagrebačka policija ima pune ruke posla. Prijavili su 33-godišnjakinju i 67-godišnjaka koji su jednoj 45-godišnjakinji za 390.000 kuna prodali kuću u Sesvetama koja uopće nije njihova.

Policija je precizirala da su 33-godišnja direktorica agencije za prodaju nekretnina i 67-godišnjak sklopili s 45-godišnjakinjom dva predugovora, u kolovozu 2017. i ožujku 2019. lažno navodeći da je nekretnina u vlasništvu agencije, da nije opterećena teretima te da ne postoje prava trećih osoba u pogledu vlasništva ili posjeda kuće.

Uz to, vlasnica agencije i njezin pomagač su obećali 45-godišnjakinji obaviti određene popravke i adaptacije na kući pa im je oštećena isplatila 390.000 kuna na ime kupoprodaje kuće, zemljišta i adaptacije.

Nakon što im je 45-godišnjakinja isplatila novac, 33-godišnjakinja i 67-godišnjak nisu oštećenoj omogućili uknjižbu vlasništva niti preuzeli adaptaciju kuće te su 390.000 kuna zadržali za sebe.


Provedeno je kriminalističko istraživanje, 33-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku dok se 67-godišnjak od ranije nalazi u istražnom zatvoru, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Gdje je nestala ljudskost?

Provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom jer se sumnja da je prevario stariju gospođu (87) i to 13. studenoga 2017. godine oko 14.15 sati, s ciljem da ju pokrade, s mobitela nazvao gore spomenutu ženu i lažno joj se predstavio, rekao joj je da je policajac.

Uvjerio ju je kako je njen novac iz banke pokraden pa zbog toga on treba uzeti sav novac koji ima kod sebe. Rekao joj je da je sve to dio procedure kako bi se uzeli otisci s novca. U njegovu lažnu priču nesretna je starica povjerovala, pa u kuvertu stavila svoju ušteđevinu u iznosu od 1.250 eura i 3 tisuće kuna.

Prevarant je istog tog dana, svega nakon pola sata nakon što ju je zvao, došao u njezin stan na Trešnjevci, lažno joj se predstavio kao policajac, a ona mu je predala ranije pripremljenu kovertu s novcem, nakon čega je ‘lažni policajac’ odmah otišao.

Iako je mislio da mu je priča prošla i da ga se nikad neće uhvatiti, to mu nije pošlo za rukom, pa je, nakon što je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Pokralo se sve što se stiglo

Između 17. i 18. svibnja u Kuzminečkoj ulici, za sada nepoznati počinitelj je ukrao Nissan X Trail i oštetio 47-godišnjeg vlasnika za oko 150.000 kuna.

Nije sve tako crno?

Jučer, 18. svibnja oko 11 sati na Maksimiru, pronađen je osobni automobil marke Opel Corsa zagrebačkih tablica, a koji je bio ukraden između 8 i 9 svibnja s područja Dubrave.

Brojke koje moraju dolje

Inače, kad je riječ o kaznenim djelima u Zagrebu, u posljednja 24 sata evidentirano je 28 kaznenih djela: devet teških krađa provaljivanjem, deset krađa, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i šest ostali kaznenih djela te su otuđena dva automobila.

Komentari