Optužnica protiv Pripuza i 11 suradnika vraćena USKOK-u jer je ‘nejasna i zbunjujuća‘. Imaju šest mjeseci za doradu

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo je USKOKU na dopunu “nejasnu” optužnicu protiv Petra Pripuza i njegovih 11 suokrivljenika koje tužiteljstvo tereti za nezakonitosti u vezi glomaznog otpada.

Uskok je dobio rok od šest mjeseci za doradu optužnice koju je sud ocijenio zbunjujućom i nejasnom, doznaje se iz izvora bliskih zagrebačkom Županijskom sudu.

Na prošlotjednoj sjednici optužnog vijeća obrane okrivljenih su tvrdile da činjenični opis ne odgovara činjeničnom opisu iz pouke o pravima koja je okrivljenicima bila uručena nakon što je protiv njih pokrenuta istraga. Stoga su obrane okrivljenika smatrale da se optužnica treba vratiti tužiteljstvu na dopunu istrage, odnosno kako se optuženici trebaju ponovno ispitati, a što je sud usvojio.

Prema optužnici, Pripuz i njegovi suokrivljenici terete se za stjecanje nepripadne imovinske koristi od 39,8 milijuna kuna, pri čemu su državni proračun oštetili za 5,2 milijuna kuna. Istraga u ovom slučaju pokrenuta je u lipnju 2017., dok je Uskok optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao u veljači ove godine.


Pripuz je već ranije optužen u aferi Agram te mu se zajedno s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem sudi na Županijskom sudu.

 

 

Komentari