OPELJEŠILI JE USRED BIJELA DANA: Zagrepčanka ostala bez tri tisuće kuna, nemojte nasjesti na ovakvo nešto!

Foto: Zagreb.info

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“.

Sumnja se da su 67-godišnjak i jedna zasad nepoznata muška osoba, s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na području Trešnjevke u Ulici Hrgovići, prišli oštećenoj 67-godišnjakinji dok se nalazila na ulici te ju prevarili.

Naime, 67- godišnjak je iz trave s tla u neposrednoj blizini oštećene podigao „zlatni“ nakit te joj se obratio s prijedlogom da posjete zlatara, utvrde vrijednost kako bi joj nametnuo činjenicu da se radi o njihovom zajedničkom pronalasku vrijedne stvari. Prijedlog provjere vrijednosti kod zlatara je bila samo uvertira u dogovoreni dolazak druge za sad nepoznate muške osobe, a koji je pregledavši narukvicu ponudio cijenu od više tisuća kuna. Nakon toga, osumnjičeni koji je narukvicu prvotno pronašao, odgovorio je „stručnjaku za nakit“ da su tu vrijednost zajedno pronašli on i oštećena pri čemu je prijevara išla u smjeru da se „stručnjak“ počeo pravdati da trenutno nema novca kod sebe te je uslijedio dogovor tko će od koga otkupiti tu pronađenu vrijednost. Osim što joj je lažno prikazana činjenica da se radi o vrijednosti, prijevara je nastavljena tako da joj je predloženo da ona zadrži navedeni nakit za puno manji iznos od onog koji je prethodno predložio „stručnjak“, a koji im je oštećena predala.

U ovoj prijevari Zagrepčanka je oštećena za iznos od oko 3000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari