ONO KAD ZAGREBAČKI POLICAJCI IZAĐU NA ULICE! Bilo je tu prekršaja k’o u priči, a ni alkohola nije nedostajalo

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Tijekom prošlog vikenda na području Zagreba pojačan je bio nadzor vozila i vozača na cesti kako bi se spriječili najteži prometni prekršaji kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne upotrebe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije policija je utvrdila 1093 prekršaja, od kojih su bila 63 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 441 prekršaj zbog nepropisane brzine, 145 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest prekršaja upravljana pod zabranom, 16 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 325 ostalih prekršaja.

U subotu su bile zabilježene najveće koncentracije alkohola kod vozača i vozačica. Tako je u večernjim satima 46-godišnji muškarac upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Kretao se Mrkšinom ulicom, a obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđena mu je koncentracija od 2,64 g/kg alkohola u organizmu. 46-godišnjak je isključen iz prometa te mu je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati. Muškarac je zbog prekršaja završio na sudu.

U nedjelju je 22-godišnja djevojka Savskom cestom u Zagrebu upravljala osobnim automobilom, a kojoj je obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđena koncentracija od 0,76 g/kg alkohola u organizmu.


Od zabilježenih prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 10 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 12 mladih vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja akcije, šest je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 12 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Komentari