OGLASILA SE POLICIJA: Donosimo detalje postupanja nad psom Titom koji je napao i izgrizao policajca! Hoće li Tito biti oduzet vlasniku?

foto:pexels

VeliKa se bura digla u javnosti nakon napada psa pasmine Dogo argentino na policajca u Samoboru.

I dok traju međusobne optužbe, traže se krivci, provjeravaju navodi je li policijski službenik smio ući u dvorište ili ne, upitali smo MUP RH za očitovanje o navedenom slučaju, koje prenosimo u nastavku:

“5. kolovoza oko 11 sati policijski službenik Policijske postaje Samobor službeno postupao temeljem sudskog zahtjeva. Tijekom postupanja, na policijskog je službenika u nezaključanom dvorištu nasrnuo i nanio mu nekoliko ugriznih rana pas pasmine Dogo argentino. Policijski službenik je iz krajnje nužde prema psu primijenio službeni raspršivač s nadražujućim tvarima koji ima na zaduženju, a nakon što tim sredstvom nije uspio osloboditi se ugriza odnosno pas nije popuštao, primijenio je i službenu palicu nakon čega se uspio osloboditi ugriza psa. Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć gdje je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su utjecale na navedeni događaj nastavljaju se provjere i izvidi, pri čemu će se u svezi psa i njegovog držanja inicirati i daljnja postupanja svih drugih nadležnih tijela.”


Iz odgovora policije jasno je kako zasigurno neće odustati u provjeri na koji način se drži pas Tito, te predstavlja li opasnost za ostale građane grada Samobora.

Naime, s obzirom da se u izvještaju navodi kako dvorište nije bilo zaključano, slijedom navedenog, otvoreno ostaje pitanje je li pas mogao i može li, u bilo kojem trenu pobjeći iz dvorišta, te što bi bilo s onima koji bi mu se našli na putu. Nije poznato kako se pas ponaša prema drugim ljudima, te je li agresivan samo u svom dvorištu.

U odgovoru policije nije navedeno kako smatraju da je policijski službenik kriv za napad psa, stoga će vjerojatno preispitati način na koji vlasnik drži ovu opasnu pasminu, a prema nekim saznanjima u slučaju da se utvrde nepravilnosti, postoji mogućnost da Tito bude oduzet vlasniku.

Podsjetimo, s druge strane vlasnik Tita najavljuje isto tako tužbu.

Borci za prava životinja okrivljuju policajca, odvjetnik Anto Nobilo vlasnika. Vlasnik Tita, koji još uvijek trpi posljedice priprema tužbu

Komentari