OD SREDNJAKA, PREKO TRNJA, MAKSIMIRA SVE DO RETKOVCA! Lopovi opet ‘operiraju’, kradu aute, varaju umirovljenike, provaljuju u kuće

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL, Ilustracija

Ni ovih dana lopovi ne ne daje mira zagrebačkim policajcima. Opet je na “udaru” cijeli grad, a krali su se automobili, provaljivalo se u kuće, a na meti prevara opet su i umirovljenici.

U noći s četvrtka na petak na Zelenom trgu na Trnju nepoznati je počinitelj ukrao Golf bjelovarskih registracija u vlasništvu 30-godišnjakinje, a šteta iznosi oko 66 tisuća kuna.

Nemiran je petak bio i na Maksimiru. Nešto prije 17 sati na Laščinskoj cesti dvojica nepoznatih počinitelja došli do stana 78-godišnjakinje i lažno se predstavili kao službene osobe. Naivna žena pustila ih je u stan, a oni su joj ukrali novac i bankovne kartice. Ostala je bez nekoliko tisuća kuna.

Policija javlja i kako su jučer dobili dojavu o prevari koja se dogodila na Srednjacima. Nepoznata žena nazvala je 73-godišnjakinju iz Ulice Ladislava Štritofa, i baš kao “duo” s Maksimira, lažno se predstavila kao zaposlenica banke. Ne sluteći ništa, umirovljenica joj je predala novac i također ostala bez nekoliko tisuća kuna.


Kralo se i u Novom Retkovcu. Naime, u subotu između 10.45 i 20.40 nepoznati je počinitelj provalio u kuću 59-godišnjaka u Ulici Breza. Ukrao je, između ostaloga, novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Komentari