OBITELJI ŽRTAVA O PRESUDI KAMENIČKOM: ‘To nije nikakva kazna jer to nije bila obična saobraćajka. Moj život je završio’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vrhovni je sud u četvrtak povisio kaznu Marinu Kameničkom, 22-godišnjaku koji je jurio Ilicom 195 km/h i skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije žene. Lani je na zagrebačkom Županijskom sudu Kamenički bio nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora, a nakon obrazloženja tužiteljstva koje je smatralo da je zagrebački Županijski sud bio preblag, odnosno da je precijenio olakotne okolnosti, 22-godišnjak je sada pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

“Šta da kažem, šokirana sam? Šta je to šest godina za usmrtit dvoje ljudi? Moj život se završio, ja života više nemam”, jedva je prozborila za 24sata Žana Stelio, majka Laure Stelio (22) koja je poginula te kobne večeri u kolovozu 2018.

Žana Stelio nadala se da će Vrhovni sud popraviti gorčinu koju su obitelji osjećale nakon nepravomoćne presude Županijskog suda. No, presudom nije zadovoljna.

“To nije nikakva kazna jer to nije bila obična saobraćajka. On je svjesno sjeo u auto s drugom osobom i uništio je te uzeo još jedan život. Svjesno je vozio 200 km/h u naselju. Svjesno je nagazio toliko u najprometnijoj zagrebačkoj ulici”, poručila je neutješna majka.


Uz Lauru, u prometnoj nesreći koju je skrivio poginula je još jedna žena, Nadica Hoflinger (65), a Damir Babić Alagić (60) teško je ozlijeđen i još se liječi.

Tea, kćer poginule Nadice Hoflinger, naježila se nakon što je čula da mu je kazna povišena te da se mora javiti u zatvor čim primi presudu.

“I to je nešto, da ne živi sljedećih ne znam koliko godina kao da se ništa nije desilo”, jedino je što je pod dojmom emocija uspjela komentirati.

Damir Babić Alagić, koji je od nesreće teški invalid, nije želio ništa komentirati.

Komentari