NOVI DETALJ ZASTRAŠUJUĆE TRAGEDIJE: Mladi je vozač (20) bio pijan? Policija otkriva informacije na kapaljku

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iz sata u sat stižu nove informacije o strašnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutro na autocesti kod Velike Gorice. Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj prometnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj postaji HAC-a u Mraclinu usmrtio djelatnika HAC-a, ima višestruke teške ozljede, no nije životno ugrožen, a budući je pozitivan na koronavirus, na liječenju je u KB Dubrava.

Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahtijeva akutno neurokirurško liječenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prijelome obaju donjih ekstremiteta koji će zahtijevati vjerojatno kirurško liječenje, rekao je u Dnevniku HTV-a dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava. HTV neslužbeno doznaje da je 20-godišnji vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi. Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 5,30 sati na HAC-ovoj naplatnoj postaji Mraclin kod Velike Gorice. Automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač vrlo velikom brzinom se zabio u zgradu uz naplatnu postaju. Probio je nekoliko zidova i usmrtio 53-godišnjeg djelatnika Hrvatskih autocesta (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uletio u HAC-ov objekt.

“U 5,25 došlo je do naleta jednog vozila velikom brzinom u upravnu kućicu Hrvatskih autocesta kojom prilikom je jedan djelatnik HAC-a smrtno stradao”, opisala je što se dogodilo Sanja Dlačić Jakovina, općinska državna odvjetnica u Velikoj Gorici.


Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

“S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za promet. … Izravno, kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida”, kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom smrtno stradao njihov 53-godišnji zaposlenik, dugogodišnji djelatnik HAC-a.

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

“Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i odrezati sjedalo vozača i pomaknuti ga unazad jer naletom na objekt jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo ga mogli osloboditi na drugačiji način”, rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovjednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izrazio je duboko žaljenje zbog tog tragičnog događaja i sućut obitelji djelatnika HAC-a.

“U povodu teške prometne nesreće koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb – Sisak, izražavam duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja i sućut obitelji djelatnika Hrvatskih autocesta”, napisao je ranije danas na svom Facebooku ministar Butković.

Komentari