NOVA POLICIJSKA AKCIJA: Oduzeli 248 kilograma sitno rezanog duhana

Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Naime, sumnja se da je neutvrđenog dana kupio veću količinu sitno rezanog duhana kojeg je potom, radi daljnje prodaje, pakirao u manje prozirne plastične vrećice težine od 1000 grama, 500 grama i 200 grama, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, u namjeri da iste dalje preproda.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga osobnog vozila, obiteljske kuće i garaže. Tom prilikom, u vozilu je pronađeno ukupno 11 plastičnih vrećica sitno rezanog duhana ukupne težine 52 kilograma, a u kući i garaži kojima se koristi osumnjičeni još 23 plastične vrećice u kojem se nalazilo ukupno 196 kilograma sitno rezanog duhana. Duhan koji je pronađen tijekom pretrage, nepoznatog je podrijetla i bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Pretragama je oduzeto ukupno 248 kilograma sitno rezanog duhana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.


Komentari