MOŽE LI ODVRATNIJE? Učitelj i političar neprimjereno dirao djevojčicu (10), a sud je odbacio optužnicu

Teretilo se učitelja i političara Radovana Kneževića da je neprimjereno dirao djevojčicu po tijelu, no sudac Županijskog suda u Varaždinu zaključio je kako svojim postupanjem 60-godišnjak ipak nije počinio kazneno djelo.

Protiv Kneževića bila je podignuta optužnica “zbog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina”, konkretnije bludnih radnji nad 10-godišnjakinjom, a lani u srpnju učitelja su i uhitili.

Samu djevojčicu su tijekom policijskih izvida vještačili iskusni dječji psiholozi i stručnjaci za takva kaznena djela, pa je iznenađujuće da je sud odbacio optužnicu.

Danica pak neslužbeno doznaje da je Županijski sud ukinuo odluku koprivničkoga te se kazneni postupak protiv Kneževića ipak nastavlja.


“U obrazloženju pobijanog rješenja sud potpuno pogrešno navodi kako nema subjektivnog elementa kaznenog djela u vidu postupanja počinitelja s ciljem zadovoljenja spolnog nagona.

Navodi se da to uopće nije propisano Kaznenim zakonom i nije obilježje kaznenog djela iz optužnice. U žalbi je predloženo da viši sud ukine pobijano rješenje”, navelo je koprivničko tužiteljstvo u žalbi.

Komentari