MONSTRUOZNO ZLOSTAVLJANJE: Muškarac djevojku gađao lukom i strijelama i prijetio: ‘Mogu te ubiti odmah da se ne mučiš ili te mogu ubijati polako’

Youtube/Ilustracija

Muškarac (50) s područja Podravine i Prigorja svojim strašnim metodama zlostavljanja djevojke s kojom je bio u vezi, uznemirio je cijelu Hrvatsku.

Naime, 21. travnja prije dvije godine, nesretna djevojka otišla je kod svog dečka, koji je toga dana bio u očiglednom psihičkom rastrojstvu. Otpuženik je tada uzeo luk i strijele sa zašiljenim vrhovima i petnaestak strijeli ispalio u smjeru svoje djevojke. Djevojka je na sreću spustila glavu i prošla bez teških ozljeda.

No, 50-godišnjak nije stao na tome, te je djevojci prijetio kuhinjskim nožem, a kada je pokušala pobjeći zaključao je vrata sobe u kojoj se nalazila i bacio ključeve. Djevojka je u sobi provela sat i pol vremena, jecajući da ju pusti kući.

Muškarac je osuđen na godinu i 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, te mu je izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i lijekovima. Navedenu mjeru provodit će zatvorski sustav, a trajat će do prestanka zatvorske kazne, a najdulje do tri godine. Sud je i nasilniku oduzeo dva luka s dvije strijele, dva noža i plahtu s rozim uzorcima, a mora platiti 7500 kuna troškova suda i kaznenog postupka, prenosi portal Podravski.


Upravo su iskazi na sudu otkrili koliko su uistinu događaji koje je žrtva pretpjela bili monstruozni. Osuđenik je rekao kako je ona njega više ozljedila, a priznao je da joj je prijetio i držao ju zatočenu “ali samo dok se ona ne smiri”.

“Ubola me nožem u nogu i iščupala kosu za periku. Gađao sam je nakon toga strijelama, a luk koji koristim inače probija vrata na 15 metara. Luk sam koristio tako da je ne ozlijedim jako. Gađao sam je s metra i pol udaljenosti i ciljano u pojedine dijelove tijela, tek toliko da je uplašim. Pred njom sam napeo luk do kraja, a zatim sam ga napeo samo malo prilikom odapinjanja strelice. Nož koji spominje bio je tupi vrtni nož koji ne može nikoga ozlijediti” rekao je 50-godišnjak na sudu.

Okrivljenik je izjavio i da su ključ zajednički tražili, te da je on provalio vrata za izađu van. Tvrdi da su kasnije pili vino, oko litru i pol. Tog dana on je uzeo analgetik Tramal, kojeg pije za bolove, a nije siguran je li njegova sada bivša djevojka uzela Xanax kojeg inače koristi. Ono što je dodatno šokatno u izjavi okrivljenika jest da je izjavio kako njegova nekadašnja djevojka u torbi nosi veliki lovački nož kojeg je on uzeo i namjerno se posjekao po ruci kako bije odvratio od nošenja istog, no bezuspješno.

“Tim me nožem kasnije piknula u nogu. Kad sam odapinjao strelice prema njoj, bila je sklupčana na kauču, skupljenih nogu i ruke je držala preko lica. Nije točno da je pokušala pobjeći, zato što je bila u donjem rublju. Kad sam je gađao strelicama, nisam primijetio da ima krvi na njoj. Osim toga, nisam bio fizički nasilan prema njoj. Samo sam je potjerao u krevet da se smiri” ispričao je na sudu okrivljenik.

Pshijatrijski vještak za njega je utvrdio da mu je zbog dugogodišnje ovisnosti o alkoholu i drugim psihoaktivnim tvarima utvrđen poremećaj ličnosti s disocijalnim i emocionalno nestabilnim poremećajem uz organske promjene mozga. Psihijatar je napomenuoo da postoji opasnost da okrivljenik u budućnosti počini i teže kazneno djelo, te da mu je potrebno liječenje.

Došla sam k njemu i popili smo dvije bevande. Počeo mi prigovarati, stalno mi govorio o bivšim djevojkama. Rekla sam mu da prestane, a on me počeo tući rukama i šakama po tijelu i glavi, a nakon toga uzeo je luk i strijele kojima me počeo gađati. Imao je divljački pogled i rekao je da će me ubiti i pogoditi u oko. Pokrila sam glavu rukama, a on me jednom strijelom pogodio u glavu, s tri strijele u noge, a s dvije u ruke. Plakala sam i vadila strijele iz tijela, a ušle su unutra dva do tri centimetra. Krvarila sam. Zatim mi je pod grlo i na zapešće prislanjao tupi nož i rekao “mogu te ubiti odmah da se ne mučiš ili te mogu ubijati polako”. Sve to trajalo je oko sat vremena ” otkrila je na sudu njegova bivša djevojka.

No, tu mučenje nije prestalo. Kada se malo smirio, 50-godišnjak joj je nastavio prijetiti rekavši “ubit ću te i tvojeg oca”. Govorio joj je da će ju i čavlima pribiti na vrata i svijećom paliti po tijelu, te nastavio s vrijeđanjem rekavši joj mu više nije erotična te da se pored nje osjeća kao s dečkom.

“Rekla sam mu da si nađe drugu, a on mi je rekao da ne može jer voli samo mene. Nakon toga rekla sam mu da ću otići, no rekao mi je nek si sama nađem ključeve koje je bacio. Kako ključeve nisam našla, razvalio je vrata. Tog dana nisam to prijavila jer sam se bojala reakcije oca. Optuženi me je i prije istukao i otac mi je rekao da mu se više ne obraćam. Obratila sam se prijatelju i prijateljici koji su me uputili u udrugu za zlostavljane žene, što sam i učinila, a nakon toga sam i sve prijavila policiji” ispričala je.

Kada je završila na hitnoj zbog ozljeda od strijela, liječnik je zamijetio i stare modrice.

“Znam da se psihički liječio, hvalio mi se time da je bio vezan. Unatoč njegovom prethodnom zlostavljanju i dalje sam se družila s njim jer sam bila zaljubljena u njega i mislila sam da će se popraviti”  priznala je djevojka.

Manijak na Pešćenici maltretirao djevojku: Spasila se skokom kroz prozor!

 

Komentari