MLADIĆ (20) UHVAĆEN NAKON SERIJE PLJAČKI: Po cijelom Zagrebu je upadao u trgovine i prijetio pištoljem, pa krao sve što je našao

Ilustracija/Foto: Doris Vučić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Naime, sumnja se da je tijekom listopada 2020. godine, s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari i njezinog protupravnog prisvajanja, nakon što bi prethodno maskirao lice, došao do kioska u Ulici Gupčeva zvijezda te do trgovine u Ulici Ribnjak gdje je zaposlenicama zaprijetio pištoljem i potom otuđio novac.

Isto se tako sumnja da je u prosincu 2020. godine, također maskiranog lica i uz prijetnju pištoljem, došao do kioska u Ulici kneza Branimira i do trgovine na Maksimirskoj cesti, gdje je otuđio novac i tramvajske karte.

Nadalje, u listopadu 2020. godine u Ulici Petra i Tome Erdodya, u trgovinu je, sumnja se, došao zamaskiranog lica te zaposlenici zaprijetio pištoljem, međutim, nakon što je zaposlenica izašla iz trgovine, on je pobjegao ne otuđivši ništa


Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 8590 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari