KUĆNI MAJSTOR (41) U PROBLEMU! ‘Uradi sam’ metodom izgradio laboratorij, susjede i policiju privukle neobične arome

Foto: PUZ

Zagrebački su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u neutvrđenom vremenskom periodu u Klinča Selu, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, usitnjavao, prerađivao i držao u kući radi daljnje preprodaje, javlja policija.

Policajci iz Jastrebarskog su tijekom pretrage kuće i drugih prostorija u Klinča Selu pronašli opremu za umjetni uzgoj bilja, 25 komada stabljika marihuane visine između 35 i 76 cm, oko 25.365 grama usitnjene i sasušene marihuane pakirane u 17 plastičnih vreća i 11 staklenih posuda, 20 bočica te pet medicinskih šprica ispunjenih tinkturom marihuane.

Foto: PUZ
Foto: PUZ

Količina pronađene droge nedvojbeno ukazuje na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.


Foto: PUZ

Komentari