KRIVOTVORIO NOVAC: Muškarac (43) u Zaprešiću tiskao novčanice i njima plaćao, no u jednom navratu ga je sve to koštalo

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL, ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje 12 kaznenih djela krivotvorenja novca. Od njih je jedno djelo ostalo u pokušaju.

Sumnja se kako je u kući u kojoj je boravio na području Zaprešića 43-godišnjak izradio zasad nepoznatu količinu novca u novčanicama od 200 kuna i 50 kuna. Izrađeni lažni novac potom je stavljao u optjecaj.

Sumnja se da je od 27. siječnja do 10. ožujka 2021. na području Zaprešića, Novog Zagreba, Maksimira i Centra dolazio u trgovine, kioske i pekarnice gdje je kupovao cigarete, pileća krilca, druge razne artikle ili peciva i tom prilikom plaćao krivotvorenim novčanicama.

Također se sumnja kako je 8. veljače 2021. oko 16.30 sati došao u jednu trgovinu na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću gdje je krivotvorenom novčanicom od 200 kuna pokušao platiti kutiju cigareta, međutim u tome nije uspio budući da je zaposlenica posumnjala da se radi o krivotvorenoj novčanici.


Osumnjičeni muškarac je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Komentari