KRIMINAL OD TREŠNJEVKE DO DUBRAVE: Policija izašla na niz intervencija, mahalo se pištoljima, kradu se auti

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Niz provala i prijevara u četvrtak se dogodio diljem metropole, javlja zagrebačka policija.

Na Trešnjevci u Ulici Matka Baštijana maskirani je razbojnik vatrenim oružjem zaprijetio 60-godišnjoj i 29-godišnjoj zaposlenici i ukrao novac. Visina štete još uvijek nije utvrđena.

Oko 22 sati na Trnju na Aveniji Marina Držića odvio se sličan scenarij. Muškarac prekrivena lica utrčao je u trgovinu benzinske postaje i vatreno oružje uperio prema zaposlenici (26). Predala mu je više tisuća kuna.

Popodne se dogodila i provala u Dubravi. Iz stana 24-godišnjakinje na adresi Ulica Dubrava netko je iznio nekoliko desetaka tisuća kuna.


Ponovno su se dogodile prijevare na kućnom pragu, koje su sve učestalije.

Na Trešnjevci u Odakovoj ulici oko 21.35 sati dvije osobe došlo je do stana 84-godišnjaka i lažno se predstavili kao službene osobe. Nakon što ih je pustio u stan iskoristili su njegovu nepažnju te mu otuđile novčanik s novcem i dokumentima. Nesretni umirovljenik ostao je bez nekoliko tisuća kuna.

Slično je postupila i prevarantica na Peščenici. Pokucala je 85-godišnjaku na vrata, a kada ju je pustio u stan, “maznula” je više tisuća kuna.

Jučer je policiji prijavljena i krađa Mini Coopera u vlasništvu 49-godišnjakinje. Automobil je posljednji put parkirala u centru u Ulici Gaje Bulata. Materijalna šteta iznosi oko 62.000 kuna, javlja PU zagrebačka.

Zagrebačka policija javlja i da su proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška krađa”. Sumnja se da je 6. svibnja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, došao u Rapsku ulicu do skladišnog prostora u vlasništvu trgovačkog društva. Istim ili sličnim ključem, sumnja se, ulazna su vrata skladišta otvorili, ušli u unutrašnjost i zatim u građevinska kolica stavili aparat za varenje, četiri brusilice, jednu akumulatorsku bušilicu, udarnu bušilicu i pilu za željezo. S otuđenim predmetima zajedno su se potom dali u bijeg. Materijalna šteta iznosi od oko 40.000 kuna.

Komentari