KRIKOVI U RANO JUTRO KOD NSK: Twingom ‘pokupila’ ženu, romobil odletio, a ona hitno prevezena na Traumu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

Jučer, 14. svibnja, ujutro oko 8.45, 30-godišnjakinja je vozila Renault Twingo Vrbanjskom ulicom, a kad je došla do križanja i htjela se uključiti na ulicu Hrvatske bratske zajednice, nedaleko NSK, nije stala kako bi pogledala ima li pješaka ili biciklista, pa je naletjela na 28-godišnju vozačicu električnog romobila. Zagrepčanka koja je bicilističkom stazom jurila na svom romobilu zadobila je teške ozljede i hitno je prevezena na Traumu.

Slučaj o kojem su jučer popodne brujili čak i političari, jedan od njih i Renato Petek, dogodio se oko 15.50 sati na Črnomercu u ulici Mikulići. Prilikom sakupljanja otpada je 30-godišnji zaposlenik vozio smetlarski kamion Mercedes i vožnjom unazad prikliještio na obližnji stup 56-godišnjeg kolegu koji se nalazio na ugrađenoj platformi za stajanje sa stražnje strane kamiona. Liječnička je pomoć 56-godišnjaku pružena u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Malo ranije, oko 7.45 sati, na raskrižju Maksimirske ulice i Avenije Gojka Šuška, prilikom obavljanja očevida prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, policajci su utvrdili da je 66-godišnjak vozio za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Uhitili su ga i odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen kaznom od 12.300 kuna.

Inače, u posljednja 24 sata obavljen je očevid 39 prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća dvije su osobe teško ozlijeđene, četiri lakše. Kao posljedica 34 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.


U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

– ukupno 81 prometni prekršaj, od čega su 11 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, dva zbog nepropisnog korištenja mobitela, 11 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 15 ostalih prekršaja. Dvije su osobe dovedene na sud i dvije su osobe zadržane do otrježnjenja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u u Rugvici u Dugoselskoj ulici, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 2,05 g/kg alkohola u organizmu.

Komentari