KAOS NA GRANICI: Turci nasrnuli na našeg policajca! U pomoć mu odmah priskočilI kolege!

Pixabay

Zbog napada na policajca u srijedu su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku dvojica turskih državljana, priopćila je u četvrtak vukovarsko-srijemska policija.

Riječ je o turskim državljanima u dobi od 25 i 19 godina koji su u utorak 1. rujna oko 15,20 sati prilikom ulaska u Hrvatsku negodovali zbog provođenja carinskog prekršajnog postupka.

“Policijski službenik pristupio je osobama kako bi spriječio ometanje carinskog službenika u obavljanju carinske radnje. Tom prigodom je izrevoltirani 25-godišnjak napao policijskog službenika odgurujući ga rukom više puta”, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da je policijski službenik radi sprečavanja napada i aktivnog otpora nad 25-godišnjakom primijenio snagu i sredstva za vezivanje.


Istom policajcu potom je prišao i 19-godišnjak i napada ga, no ubrzo su stigla još trojica policajaca koji su spriječili daljnji napad te su potom dvojica turskih državljana uhićena.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske, navodi se u priopćenju, ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Komentari