KAKVA OPERACIJA: Šef zagrebačke firme izvukao više od 1.25 milijuna kuna, imao je i pomagačicu iz druge tvrtke

Photo: Igor Kralj/PIXSELL, Ilustracija

Direktor jedne zagrebačke tvrtke osumnjičen je da je iz nje izvukao više od 1.25 milijuna kuna u čemu mu je pomogla i direktorica druge tvrtke kojoj je platio izradu arhitektonskog projekta iako taj projekt nikad nije izrađen.

Imao je i  pomagačicu 

Osumnjičeni 49-godišnjak izvukao je iz svoje tvrtke više od 335.000 kuna na ime ugovora za izradu glavnog projekta arhitekture za dva objekta, koji je u studenom 2017. kao naručitelj usluge zaključio sa osumnjičenom 45-godišnjakinjom, izvijestila je policija.

Utvrđeno je da je taj iznos po nalogu osumnjičenog početkom 2018. isplaćen poduzeću osumnjičene nakon što je ona sačinila račun za fiktivnu uslugu. Time je osumnjičeni direktor, uz pomoć direktorice, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa svog društva te njezinom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.


Muškarca terete i da je u više navrata s računa svog poduzeća na svoj bankovni račun neosnovano isplatio 629.200 kuna pravdajući te transakcije povratom pozajmica ili pologom u blagajnu.

Osim toga, u više je navrata od listopada 2017. do svibnja 2018. s računa tvrtke neosnovano podignuo 302.700 kuna pri čemu novac nije potrošio u poslovne svrhe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari