KAKO JE OVO MOGUĆE? Mato Čičak, HDZ-ov zastupnik, Peteku dodijelio posao devet mjeseci prije nego je raspisan natječaj?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“OPĆINA Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine”, rekao je novi zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica, Mato Čičak, koji je nedavno ušao u sabor kao zamjena HDZ-ovom gradonačelniku Velike Gorice, Draženu Barišiću, kojem je skinut imunitet zbog afere Janaf. Kako doznaju Index istrage, to nije točno.

Naime, Index.hr  piše kako su pronašli ugovor Općine Rugvica s Elektrocentrom Petek iz prošle godine, koji je potpisao novi HDZ-ov saborski zastupnik Čičak, te Odluku o odabiru te tvrtke na natječaju Općine s fabriciranim datumom. Po službenom dokumentu Općine, posao vrijedan 9,5 milijuna kuna uključujući PDV)) dodijeljen je devet mjeseci prije nego što je uopće raspisan natječaj.

Novi zastupnik HDZ-a Čičak odbio je odgovoriti na pitanja Indexa o tom saznanju.

Dodajemo i kako Index.hr piše kako su na sporan natječaj stigle tri ponude, a usprkos tome što su dvije ponude bile jeftinije od Petekove, Petek je ipak dobio posao.


Službeno se navodi kako su dvije niže ponude odbijene jer “nisu udovoljavale zahtjevima iz tehničkih specifikacija”, piše Index.

Komentari