KAKAV POTEZ! Mladić (23) podmetnuo nogu policajacu i završio u zatvoru, evo koliko dugo može ostati iza rešetaka

Photo: Igor Soban/PIXSELL, Ilustracija

Poprilično neobičan potez odigrao je mladi Karlovčanin kada mu je policija pokucala na vrata stana zbog sumnje da skaldišti i preprodaje drogu. Naime, 23-godišnjak se unervozio pa je na kućnom pragu podmetnuo policajcu nogu. Sad ga se tereti za napad na službenu osobu, a nakon incidenta mladić je završio u istražnom zatvoru, priopćio je u ponedjeljak karlovački ODO.

Karlovčanin bi samo zbog “sile i pružanja otpora službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje” prema Kaznenom zakonu mogao biti kažnjen sa šest mjeseci do pet godina zatvora. On je podmetnuo nogu policajcu, kako bi ga onemogućio da mu uđe u stan te obavi pretragu doma i drugih prostora na njegovoj adresi boravišta.

U policijskoj kaznenoj prijavi stoji da postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 23. prosinca 2020. do 23. prošloga mjeseca većem broju osoba prodao najmanje 195,54 grama droge cannabis marihuana i pet mililitara smeđe guste tekućine cannabis ulja za novčani iznos od najmanje 6600 kuna.

Sumnja se i da je 25. veljače u karlovačkom stanu posjedovao drogu za daljnju distribuciju; 48,7 grama droge cannabis marihuane, četiri medicinske šprice s ukupno 7,5 ml smeđe guste tekućine ulja cannabis te digitalnu vagu i metalnu drobilicu tzv. grinder, obje s tragovima droge cannabis marihuane.


Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave prije nekoliko dana ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) koje je predložilo određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu i prihvatio.

Komentari