KAKAV CIRKUS U CENTRU ZAGREBA: Žena jurila za kradljivcem i prevarantom, odmah su joj se pridružili građani!

Foto: Pixabay/Ilustracija

Proteklih tjedan dana uhićena su dvojica muškaraca koji su u centru Zagreba u opticaj stavljali lažne novčanice, pa je na takvu ideju došao i 38-godišnjak.

Odlučio je glumiti službenu osobu i govorio kako “kontrolira” novac trgovaca u blagajnama. Tako je u subotu oko 14 sati ušetao u poslovnicu igara za sreću u Gajevoj ulici gdje je 58-godišnjoj djelatnici, nakon što se lažno predstavio, naznačio da su u opticaju lažne novčanice i da ih mora provjeriti.

Potom joj je rekao da izvadi novčanice van i da mu ih da na provjeru. Ne sumnjajući u njegove kriminalne namjere, prevarant je u trenutku njezine nepažnje zgrabio novac i počeo trčati na ulicu. Kad je shvatila da je prevarena krenula je trčati za njim, te ga je i sustigla na križanju Tesline i Trga Nikole Zrinskog no tamo ju je on, ne bi li zadržao oteti plijen, udario i pobjegao. Međutim, kako je očajna zaposlenica zazivala u pomoć, građani u prolazu su to čuli i udružili snage te uhvatili kradljivca i predali ga policajcima.

I od prije imao “putra na glavi”


Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je otkrila da mu to nije bilo prvi put. Samo sat vremena prije nego je ‘pao’ posjetio je postolarsku radnju u Kačićevoj ulici. Na isti način je pristupio pretvarajući se da je službena osoba banke. Od muškarca je zatražio da mu preda novac na provjeru navodeći kako Zagrebom kolaju krivotvoreni novci. Međutim, postolar nije pao na tu foru već je nepoznatog muškarca odbio poslušati pa je ovaj napustio radnju i odšetao praznih ruku.

No njegov je pohod ustvari započeo još pola sata prije predhodnog u istoj ulici, a gdje je istu priču “prodao” u trgovini jednoj zaposlenici. Na njegovu priču također nije pala trgovkinja koja je posumnjala u istinitost njegovih navoda i odbila mu dati novac. Za razliku od nje, njezina kolegica iz Ilice nažalost je 14. ožujka povjerovala varalici te mu je na njegovo traženje, dala novčanicu na “provjeru” koju je on, potom, brže-bolje iščupao joj iz ruke i pobjegao u nepoznato.

Komentari