IZAŠAO IZ BOLNICE: Ispitan mladić koji se BMW-om zabio u naplatnu kućicu, evo koliko je promila imao u trenutku nesreće

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jureći BMW probio je 23. siječnja nekoliko zidova objekta HAC-a kod naplatnih postaja u Mraclinu. U teškoj nesreći u 5.25 sati, na licu mjesta, preminuo je djelatnik D. B. (54), a vozač Luka P. (20) završio je u bolnici.

U srijedu je, piše Jutarnji, Luka P. uhićen nakon što je otpušten iz KB Dubrava, a potom i  ispitan u nazočnosti svog odvjetnika Berislava Živkovića u velikogoričkom Županijskom državnom odvjetništvu. Mladić se na prvom ispitivanju odlučio braniti šutnjom.

Mladog vozača koji je zbog teških ozljeda u kolicima od bolnice do policije vozilo je sanitetsko vozilo i nakon ispitivanja zbog njegova zdravstvenog stanja tužiteljstvo nije predlagalo istražni zatvor, već mjere opreza.

Inače, u međuvremenu je stigao i nalaz u kojem je ustanovljeno da je u trenutku nesreće vozač upravljao BMW-om imao koncentraciju od 1,57 g/kg apsolutnog alkohola u krvi.


Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon obavljenog ispitivanja, naložilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom iz članka 98. stavak 2. točka 8. Zakona o kaznenom postupku, te je 3. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 227. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Komentari