Hrvatski pirotehničar poginuo u Jemenu: Eksplozija se dogodila dok su se u vozilu prevozile kopnene mine

Index

Petorica pirotehničara poginula su u nedjelju u Jemenu, dvojica Južnoafrikanaca, Hrvat, državljanin Bosne i Hercegovine i Kosova, priopćila je u ponedjeljak saudijska tvrtka u kojoj su bili zaposleni, prenosi Index.

Britanski državljanin je ozlijeđen, dodaje u priopćenju Centar za humanitarnu pomoć kralja Salmana, ne otkrivajući njihov identitet.

Sigurnosni i medicinski izvor u Jemenu objavio je u nedjelju da su petorica pirotehničara izgubila život u eksploziji u pokrajini Maribu, u središtu zemlje, ne navodeći iz kojih zemalja dolaze.

Sigurnosni čelnik izjavio je za AFP da su žrtve radile u okviru projekta razminiranja Masam koji je u lipnju počela Saudijska Arabija i u kojemu je sudjelovao Centar za humanitarnu pomoć kralja Salmana.


Eksplozija se dogodila dok su se u vozilu prevozile kopnene mine i druge eksplozivne naprave koje je trebalo uništiti.

Vodi se istraga, dodaje se u saudijskom priopćenju u ponedjeljak.

U mnogim dijelovima Jemena, gdje već četiri godine traje rat, posijane su kopnene mine. U priopćenju se navodi da je u toj zemlji postavljeno više od milijun mina, od kojih su mnogi poginuli i ozlijeđeni.

U ratu u Jemenu provladine snage uz potporu Saudijske Arabije ratuju protiv pobunjenika hutista kojima pomaže Iran i koje optužuju da se masovno koriste minama.

Komentari