Hrvatska tuguje za sedam žrtava koje su život izgubile u potresu: Laura je imala neiscrpnu volju za životom

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Cijela Hrvatska danas tuguje za sedmero žrtava koje su svoj život izgubile u razornom potresu na Banovini.

Uz to što je razrušio njihove domove, zgrade i ulice, potres je zauvijek ugasio živote Laure Cvijić, Franje i Marija Tomića, Dušana Bulata, Mile Jurkovića, Darka Kozića i Stanka Zeca.

Otac i sin Franjo i Mario Tomić tog su kobnog dana čekali majku i suprugu Radmilu da se vrati s posla. Ove godine u lipnju otac Franjo se umirovio dok je sin Mario bio pravosudni policajac, radio je u glinskom zatvoru, a osim toga bavio se izradom kožnih tapicirunga za automobile.

Franjo se ove godine zaručio s dugogodišnjom djevojkom Jelenom, planirali su se vjenčati kada prođe pandemija. No, njihovu svakodnevicu zauvijek je poremetio potres, koji je ugasio živote dvaju članova ove obitelji iz Majske Poljane koja je u selo pored Gline stigla bježeći od rata u Slavoniji.


U selu bez vode iz slavine, bez asfaltirane ceste dom su pronašli i Dušan Bulat, Mile Jurković te Darko Kozić, vrijedan mladić iz glinske pilane od svega 20 godina.

Darko je jedan od rijetkih koji su u posljednja dva desetljeća doselili u ovaj kraj. Prijatelji ga opisuju kao marljivog mladića koji je s 19 godina digao kredit i za obitelj kupio kući, a kupio je i auto te počeo graditi život odraslog čovjeka.

Stanko Zec bio je strastveni orguljaš u mjesnoj crkvi, dok je Laura najmlađa žrtva strašnog potresa. Njene su prijateljica za Jutarnji kazale kako je bila pametna, znala je da se želi baviti plesom te je imala puno snage i neiscrpnu želju za životom, piše Dnevno.

Komentari