Grupno silovali djevojku s cerebralnom paralizom. Lagali da će joj skuhati juhicu jer je pila

Photo: Pixabay/ILUSTRACIJA

“Dođi s nama, moja mama će ti skuhati juhicu”, rekao je muškarac djevojci koja boluje od cerebralne paralize, a te se noći pripila od jednog bambusa. Nesretnica koja nije ni slutila što će se potom dogoditi pošla je s njim i njegovo dvoje prijatelja u stan. Tamo su je iste noći grupno silovali.

Iako se grozan događaj dogodio prije 20 godina, trojac je krivnje prvo oslobodio Općinski sud u Čakovcu jer ‘djevojka nije bila dovoljno nemoćna‘, a sada je Županijski sud u Varaždinu ukinuo tu presudu.

Naime, nesretna djevojka se te večeri bojala otići kući jer ju je čaša bambusa ošamutila, a muškarce je od ranije poznavala pa im je povjerovala i otišla s njima. Nakon što su došli kod jednog optuženika, djevojka i jedan od počinitelja počeli su se ljubiti. No, tada je započela agonija. Druga dvojica prijatelja ušla u sobu i nasrnula na nju. Iako se branila i jasno dala do znanja da ne želi seksualni odnos, oni nisu odustali, a ona ih nije mogla spriječiti.

Iako je na Općinskom sudu utvrđeno da je djevojka silovana, da zaista ima invaliditet te da se branila, sud je muškarace oslobodio. Naime, njih se u optužnici tereti za silovanje nemoćne osobe za što je kazna nešto viša, no sud je zaključio da ona ipak nije nemoćna iako ima invaliditet jer se branila.


Županijski sud potom je ocijenio da je ‘prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice, pogrešno zaključio da oštećenica nije imala svojstvo nemoćne osobe i pogrešno oslobodio okrivljenike optužbe’, prenosi 24 sata.

 

Komentari