GRAĐANI OPREZ! Sugrađanka s Medvešćaka uplatila 200 000 kuna za građevinske radove, a radilo se o prevari!

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“.

U prvom slučaju sumnja se da je 36-godišnjak, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, u ožujku 2020. godine s oštećenom dogovorio adaptaciju stana na Medveščaku. Nakon usmenog dogovora i ponude troškova izvođenja radova, osumnjičeni je temeljem sklopljenog ugovora od oštećene zatražio predujam, tj. polovicu dogovorenog iznosa, što je iznosilo više desetaka tisuća kuna, iako je znao da neće kupiti materijal za  adaptaciju stana, već je oštećenu doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica obećavajući joj da će započeti radove. Nakon toga je zatražio uplatu ostatka novca obećavajući joj da će radove započeti i dovršiti u dogovorenom roku. Osumnjičena mu je tako uplatila više od 200.000 kuna, dok je osumnjičeni započeo radove, no do današnjeg dana ih nije dovršio niti joj se javljao na pozive. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugom slučaju se sumnja da je 41-godišnjak, u svojstvu direktora poduzeća, s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, s oštećenom u prosincu 2019. godine dogovorio radove na kući. Osumnjičeni je tako oštećenoj dao ponudu za izvođenje radova te je lažnim prikazivanjem činjenica da će kupiti materijal za radove, od oštećene zatražio predujam u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Međutim, osumnjičeni je umjesto kupovine materijala, novac zadržao za sebe i oštećenu održavao u zabludi obećavajući da će započeti s radovima. Osumnjičeni do današnjeg dana nije započeo s radovima niti je dobiveni novac vratio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari