GNJUSAN ZLOČIN! Objesio psa za vezište i mučio ga sve dok se nije utopio

FOTO: Pixabay

Zlostavljanje i mučenje životinja zločini su na koje ne smijemo zažmiriti. Mnogima su kućni ljubimci dio obitelji, no ono što je najbitnije jest da su to živa bića koja itekako osjećaju nebrigu i manjak ljubavi. Mudra izreka kaže “pas je čovjekov najbolji prijatelj”, a svi koji su ikada imali psa znaju da je navedena rečenica točna.

Tako su mnogi psi na potresom pogođenom području u Banovini ostali čuvati kuću i čekati svog vlasnika usprkos što je njihov dom u potpunosti u ruševinama. Prizori su to koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ipak, čini se da pojedinci naprosto nemaju osjećaja za vjerne njuške. Tako je 12. siječnja Split potresao stravičan zločin zlostavljanja životinje. Naime, psa je netko objesio za vezište te ga mučio sve dok se nije otopio. Kako počinitelj tijekom dana ne bi mogao proći nezapaženo, vjeruje se da je navedeno učinio tijekom noći, doznaje Dalmacijadanas.

O navedenom su obaviješteni komunalci kao i udruga za zaštitu životinja koje je ovaj strašan prizor šokiraO. Mještani Splita ovaj događaj su osudili, te se nadaju da će se počinitelj pronaći.


Komentari