GAY SKANDAL POTRESA ZAGREB! Pomoću maloljetnog sina mamili homoseksualce pa ih u akciji snimali i tražili novac

Photo: Pixabay

Gotovo filmski prizori prepričavali su se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje je zbog iznuda završila policiji dobro poznata četvorka prevaranata. Naime, pomoću maloljetnog “mamca”, inače 16-godišnjeg sina jednog od okrivljenika, četvorka je u kuću dovodila muškarce homoseksualnih i biseksualnih sklonosti koje su namamili preko gay aplikacije Grindr.

Uvertira je bila jednostavna. Maloljetnik koji se krio iza nadimka “Fun” komunicirao je sa žrtvama koje je pozvao u svoj dom. Nakon što se se skinuli i počeli maziti u krevetu, u sobu bi upali “suradnici” koji su počeli prijetiti meti. Bilo je tu vrijeđanja, ponižavanja, prijetnji smrću, a da prevareni muškarac ipak izvuče živu glavu morao je, naravno, otići na bankomat i “platiti svoj otpust”.

Jedan od njih bio je i zagrebački inženjer aeroprometa, inače otac dvoje djece, koji je ispričao za Jutarnji kako se, s obzirom na homoseksualne sklonosti, počeo dopisivati s mamcem, ne znajući da se radi o maloljetniku. Inače živi s majkom, vikendima odlazi ženi i djeci, a s “Funom” se našao na istoku Zagreba nakon desetak poruka.

“Izgledao je kao da ima 18 godina, bio je visok 168 centimetara, a i rekao je da je punoljetan. Uveo me u obiteljsku kuću, otišli smo u spavaću sobu. Skinuli smo se odmah goli i počeli ljubiti, da bi nakon dvije, tri minute u sobu upala dva meni nepoznata muškarca od kojih je prvi rekao da je brat tog dečka”, prisjetio se muke inženjer, piše Jutarnji.


Nakon toga uslijedio je pakao. Jedan muškarac počeo ga je nazivati “pederčinom”, dok ga je drugi nagog fotografirao. S njegova bankovnog računa jedan od prevaranata podigao je 5000 kuna, a potom su ga poslali da sam podigne još 4400. Iako su ga na koncu pustili i rekli da je “sve gotovo”, nakon dva dana dobio je SMS poruku “Di si”. Potom je uslijedio sastanak na tržnici Utrine gdje mu je prevarant tvrdio da je “mali završio u bolnici nakon što ga je pretukao otac te da si je pokušao prerezati žile“.

“Jebeš 10.000 kuna koji si nam dao, to ne pokriva troškove koji iznose preko 50.000 kuna”, kazao je inženjeru spomenuvši i njegovu djecu koja će sve saznati ako se ne pojavi novac.

S obzirom na najmanje dva prijavljena slučaja policiji, bila je to očito njihova uhodana špranca za dobru zaradu. Ekipa prevaranata završila je na sudu, a trojica su priznala djela.

Kristijan Š. (28) zvani Kiki, Silvio R. (31) zvani Kal i Neven R. (27) osuđeni su na zatvorske kazne koje su i prije same pravomoćnosti počela služiti prva dvojica, piše Jutarnji. Pa je tako Kristijan Š. dobio ukupno dvije godine i dva mjeseca zatvora, a u to mu je uključena i prethodno opozvana osuđujuća presuda od godinu dana s četverogodišnjim rokom kušnje. Silvio R. je osuđen na dvije godine zatvora, a u to je ukalkulirana ranija uvjetna osuda od godinu i osam mjeseci, a njegov brat Neven R. dobio je djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i dva mjeseca, od čega će sedam mjeseci provesti iza rešetaka, dok je druga polovica uvjet na četiri godine. Također, 9400 kuna mora vratiti starijoj žrtvi, a 100 kuna mlađoj.

Optuženi 48-godišnji N. I., zvani Panker, inače otac maloljetnog “mamca”, budući da djelo nije priznao, izdvojen je iz spisa te će optužbu pobijati u odvojenom predmetu, piše Jutarnji.

 

 

 

 

Komentari